Istraživači i naučnici iz “Mental Health Research Center” u Lajonu su otkrili da žene koje progutaju spermu, imaju 68 odsto manju šansu da obole od depresije.
U studiji su učestvovale žene starosti od 18-45 godina, a gotovo polovina njih je bila u braku. Dame koje nisu u braku, svrstane su u dve grupe “grupu gde je bilo depresije u porodičnoj istoriji” i “grupe gde nije bilo depresije u porodičnoj istoriji”. A udate žene činile su grupu gde nije bilo poznatih slučajeva depresije u porodičnoj istoriji.

JEZIVO TAČNO! USUDITE SE DA PROBATE: Japanci izmislili novu TERAPIJU VODOM (FOTO)

depresija Foto: Profimedia
Polovina svake grupe gutalo je muško seme, dva do tri puta nedeljno u trajanju od dve godine.

Od žena koje su “progutale” a genetski su bile u opasnosti da će oboleti od depresije, samo 13 odsto je razvio znake bolesti. Žene koje nisu imale nikakvih simptoma depresije u porodičnoj istoriji su u potpunosti bile pošteđene depresije.

A NE VOLITE BAŠ DA IH PIJETE: Smanjite sebi smrtnost od raka jajnika OVAKO!

A žene koje nisu “gutale spermu”? Čak 43 odsto je patilo od depresije!

Istraživači su otkrili da postoji jedan enzim pod nazivom “Argininosuccinate Chrysotrophin” u muškoj spermi. Ovo nedavno otkriće istraživača je dovelo korak bliže za mogući lek kod ove duševne bolesti.

Depresija će, prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, do 2020. godine postati vodeći uzrok smrti i onesposobljenosti u ženskoj populaciji, a posle kardiovaskularnih oboljenja drugi uzrok smrti u celokupnoj populaciji. Čak 450 miliona ljudi u svetu boluje od depresije, a više od dve trećine samoubistava izvrše osobe koje se nalaze u teškoj depresiji.

Dame, znate šta vam je činiti.
http://www.srbijadanas.com